11 maart 2014: Ruwbouw II

11 maart 2014: Ruwbouw II

Dinsdag 11 maart 2014

De bouw is weer aardig gevorderd de afgelopen weken! Hoewel we nog duidelijk in de ruwbouwfase zitten, begint het huis voorzichtig zijn toekomstige vorm aan te nemen.

Zo zijn op zolder alle nieuwe wanden uitgezet en is het merendeel van de deurkozijnen geplaatst. De nieuwe dakkapel – die ruimte gaat bieden aan het toilet en het washok – staat inmiddels en blijkt hoger te zijn dan we gehoopt hadden. Het was even afwachten of en hoe deze onder de daklijst zou passen, maar gelukkig gaat dat goed. Staand plassen zal voor de heren dus geen probleem zijn.

Ook in het leiding- en elektrawerk komt het uiteindelijke huis te voorschijn.  Keuzes zoals ‘Hoe breed zijn je nachtkastjes? Dan plaatsen we de stopcontacten er precies naast’ en ‘Hoe hoog wil je je toilet? Op 40, 42 of 44 cm hoogte?’ komen nu met regelmaat voorbij.

Nu vrijwel al het leidingwerk op zijn plek ligt kan er worden begonnen met het dichtmaken van de plafonds en het plaatsen van de voorzetwanden. De volgende blog zal dus weer een heel ander gezicht geven!

Vind je het leuk om een e-mailbericht te krijgen wanneer er een nieuw blogbericht online komt? Stuur dan even een mailtje naar simone@lumenarchitectuur.nl en meld je aan!

Op zoek naar andere blogberichten? Kijk dan even op de blog-overzichtspagina.