14 april 2015: Tegelwerk en trappen

14 april 2015: Tegelwerk en trappen

Dinsdag 14 april 2015

De verbouwing in de Wilemsparkbuurt vordert gestaag. De trap naar het souterrain is geplaatst. Ook deze is weer een stuk minder steil dan de originele en loopt daarom veel prettiger. Het aangezicht is vergelijkbaar met de andere nieuwe trappen: eikenhouten treden bij witte trapbomen, witte spijlen en een zwarte sleutelgatleuning. Het is echter nog even wachten op de balustrade, want deze zal tegelijk met de laatste trap – die van beletage naar 1e verdieping – geplaatst worden. Naast de trappen zijn de werklui in de weer geweest met gipsplaat. Alle wanden zijn inmiddels bekleed, wat betekent dat de stukadoor deze week flink meters kan gaan maken.

Het leukste resultaat echter van deze aflevering is het tegelwerk! Als knipoog naar de jeugdtijd van de opdrachtgevers is een tegelpatroon van ‘space invaders’ in de kinderbadkamer gemaakt. Het patroon van het middelste monster moet nog even aangepast worden – want het zou toch zonde zijn om de ‘juichende’ versie te missen. Wordt vervolgd dus!

Vind je het leuk om een e-mailbericht te krijgen wanneer er een nieuw blogbericht online komt? Stuur dan even een mailtje naar simone@lumenarchitectuur.nl en meld je aan!

Op zoek naar andere blogberichten? Kijk dan even op de blog-overzichtspagina.