15 mei 2014: Trappen, ensuitekasten en stucco ornamenten

15 mei 2014: Trappen, ensuitekasten en stucco ornamenten

Donderdag 15 mei 2014

Wat is de afbouwfase toch fijn… Na al die maanden hard werken begint het eindresultaat zich nu af te tekenen, en dat is een ware beloning!

Zo zijn onlangs de trappen geplaatst, die volledig voldoen aan onze verwachtingen. Ze hebben hetzelfde sierlijke uiterlijk als de oorspronkelijke trappen, maar lopen vele malen prettiger door hun lichtere hellingshoek.

Verder is inmiddels het vlakke stucwerk afgerond en wordt er gewerkt aan de montage van alle stucco ornamenten. De plafonds van alle woonvertrekken worden voorzien van maar liefst 4 verschillende soorten ornamenten: een stucplint – een vlakke strook strak langs de muur; een perklijst – een geprofileerde lijst in de vorm van een groot kader; een kooflijst – een geprofileerde lijst rondom de schouwen; en als laatste een centraal ornament. Op nivo 2 zit dit inmiddels allemaal op z’n plek.

En zo komen we iedere keer weer een stukje verder. Volgende week verwachten we de keukens en wordt er een start met het parket gemaakt.

Vind je het leuk om een e-mailbericht te krijgen wanneer er een nieuw blogbericht online komt? Stuur dan even een mailtje naar simone@lumenarchitectuur.nl en meld je aan!

Op zoek naar andere blogberichten? Kijk dan even op de blog-overzichtspagina.