17 maart 2015: Ruwbouw

17 maart 2015: Ruwbouw

Dinsdag 17 maart 2015

De opbouwfase in het huis in de Willemsparkbuurt is weer een stap verder. De installateurs zijn druk met het leggen van alle gas-, water- en electriciteitsleidingen en de timmermannen zijn de binnenwanden en binnendeurkozijnen aan het plaatsen. In de vorige blog hebben we het voornamelijk over de beletage met de grote constructieve doorbraak gehad. Deze keer bevinden de veranderingen zich vooral op de 1e verdieping. Daar zijn met de opbouw van de binnenwanden de vorm en afmeting van de kinderkamers en de werkkamer goed zichtbaar geworden. De kamer aan de voorzijde heeft 2 grote ramen die uitkijken op de straat. Met een beetje fantasie – en welk kind heeft dat niet? – voelt deze kamer als een echte torenkamer! De andere kamer is ietsje groter en heeft zijn eigen balkon. De werkkamer ligt aan de openslaande deuren en heeft uitzicht over het park. Elke kamer heeft dus zijn eigen, leuke eigenschap.

Met een week worden de plafonds en wanden ‘gesloten’, wat betekent dat ze met gipsplaat worden afgedekt. Tegen die tijd zal het huis er dus nog een stuk meer ‘af’ uit zien!

Vind je het leuk om een e-mailbericht te krijgen wanneer er een nieuw blogbericht online komt? Stuur dan even een mailtje naar simone@lumenarchitectuur.nl en meld je aan!

Op zoek naar andere blogberichten? Kijk dan even op de blog-overzichtspagina.