18 april 2014: Vlakke wanden!

18 april 2014: Vlakke wanden!

Woensdag 30 april 2014 – Schrijvend over 18 april 2014

Met een week vakantie is het schrijven van een blogbericht er bij ingeschoten… Bij deze dus een bericht met terugwerkende kracht.

Wat is er veel gebeurd sinds het uitzetten van het ‘blik’. Het slimme aan dit systeem is dat, wanneer het eenmaal op zijn plek zit, het super snel kan worden afgewerkt met gipsplaat. En oh, wat is het fijn om weer vlakke wanden te zien!

Verder is er flink gewerkt aan de ramen. Deze zijn allen vervangen en voorzien van nieuw glas. We hebben voor speciaal monumentenglas gekozen in plaats van voor het normale, strakke, spiegelende float glas. Het monumentenglas is getrokken glas, waardoor het een wat hobbelige structuur heeft. Zo lijkt het meer op het oude.

En hierna tikt het bouwproces door als een dominospel; met alle gipsplaten op hun plek en de ramen klaar kunnen de stucadoors en schilders aan de slag. En zo komen we iedere keer weer een stapje verder!

Vind je het leuk om een e-mailbericht te krijgen wanneer er een nieuw blogbericht online komt? Stuur dan even een mailtje naar simone@lumenarchitectuur.nl en meld je aan!

Op zoek naar andere blogberichten? Kijk dan even op de blog-overzichtspagina.