22 januari 2014: Eerst slopen, dan pas bouwen

22 januari 2014: Eerst slopen, dan pas bouwen

Woensdag 22 januari 2014

Zo, de eerste week slopen zit er op! En daarmee is heel wat in het zicht gekomen. Zo hebben we op zolder een prachtige kapconstructie aangetroffen, die na meer dan 100 jaar dienst nog in uitstekende conditie is. De asbestpijpen en -platen op zolder zijn een wat minder gelukkige vondst, maar het deskundige team van Barten weet daar wel raad mee.

Op de lager gelegen verdiepingen wacht echter nog flink wat sloopwerk. De komende week zullen daar de vloeren en plafonds onderhanden worden genomen. Voor die tijd moeten echter nog alle originele sierlijsten verwijderd worden, wat geen gemakkelijke klus is. Ze zijn allen schuin verspijkerd en door de jaren heen flink dicht geplamuurd.

Al dat sloopwerk levert behalve puin ook andere dingen op: van de week troffen we een handgeschreven brief aan, gedateerd Breslau oktober 1916. Het schrift is slecht te ontcijferen, dus dat werkje zal moet wachten tot de zomer. Als alles af is :-).

Vind je het leuk om een e-mailbericht te krijgen wanneer er een nieuw blogbericht online komt? Stuur dan even een mailtje naar simone@lumenarchitectuur.nl en meld je aan!

Op zoek naar eerdere blogberichten? Kijk dan even op de blog-overzichtspagina.