25 maart 2014: Plafonds en voorzetwanden

25 maart 2014: Plafonds en voorzetwanden

Dinsdag 25 maart 2014

Zoals ik in het vorige bericht al aankondigde, wordt er op het moment hard gewerkt aan alle nieuwe plafonds en voorzetwanden. Om uiteindelijk vlakke gipsplaten te kunnen monteren, wordt er een rasterwerk van metalen strips uitgezet.

Dit systeem wordt tot mijn verrassing strak waterpas uitgezet, waarmee aan het licht komt hoe scheef het huis is. Op de 2e verdieping is er een verschil van bijna 10 cm tussen de voor- en achterkant, wat betekent dat ter plekke van de achterkant het plafond 10 cm lager hangt dan oorspronkelijk. Op zich levert dit geen grote problemen op, behalve dat er minder ruimte is voor sierlijsten rondom de ramen. En daar is de opdrachtgever nu juist zo op gesteld.
Dus, opkomend voor de sierlijsten, vroeg ik me hardop af: “Kunnen we niet een beetje smokkelen?” Maar o wat een foute beurt. Wim, onze ervaren en zeer kalme uitvoerder, keek mij verschrikt aan en antwoordde hoofdschuddend: “Maar Simone! Neeee neee nee… Al die scheve hoeken die je daarvan krijgt… Wij houden van haakse hoeken.”

Tja, hij zal wel gelijk hebben… In maquettes kom ik er wel altijd mee weg ;-).

Vind je het leuk om een e-mailbericht te krijgen wanneer er een nieuw blogbericht online komt? Stuur dan even een mailtje naar simone@lumenarchitectuur.nl en meld je aan!

Op zoek naar andere blogberichten? Kijk dan even op de blog-overzichtspagina.