28 februari 2014: Ruwbouw

28 februari 2014: Ruwbouw

Vrijdag 28 februari 2014

Inmiddels is het slopen afgerond en zijn we bezig met de ruwbouwfase, waarin als eerste het grote constructieve werk wordt aangepakt. Afgelopen week zijn de geplande doorbraken in de bouwmuren gemaakt. De toekomstige eetkamer is hiermee een stuk lichter geworden en de hal in het souterrain heel wat ruimer. De staalconstructies die de bouwmuren moeten compenseren zitten al grotendeels op hun plek.

Daarnaast zijn de trapgaten van het souterrain naar de beletage en van de beletage naar de 1e verdieping vergroot. Dit is nodig omdat ze plek gaan bieden aan minder steile trappen. Een gespecialiseerde trappenbouwer gaat de nieuwe trappen op maat maken.

Volgende week staat in het teken van installaties. Nu het huis helemaal ‘bloot’ ligt hebben de loodgieter en de elektricien de mogelijkheid al het leidingwerk precies op de juiste plek te leggen. De bouwers zullen ondertussen bezig zijn met de dakkapel op zolder.

Vind je het leuk om een e-mailbericht te krijgen wanneer er een nieuw blogbericht online komt? Stuur dan even een mailtje naar simone@lumenarchitectuur.nl en meld je aan!

Op zoek naar andere blogberichten? Kijk dan even op de blog-overzichtspagina.