30 januari 2014: Nog meer slopen?

30 januari 2014: Nog meer slopen?

Donderdag 30 januari 2014

Slopen, waarom duurt dat zo lang? En moet al dat spul er wel uit? Kan er niet wat blijven zitten? Ik hoor het mijzelf en mijn opdrachtgevers met regelmaat denken.

Het vreemde aan slopen is dat je van te voren niet precies weet waar je aan begint. Wat zit er achter die wanden? En achter het plafond? En onder de vloeren? Op het moment dat een huis bewoond is, is dat niet zonder meer te zeggen. Kortom, gewoon beginnen en wel zien wat er achter vandaan komt.

En dat is ook weer het leuke, want iedere week ontdek je weer wat nieuws. Zo zagen we deze week dat er ooit drie ramen in een blinde muur hebben gezeten. Ze zijn nu dichtgemetseld, maar aan de afwijkende steen is te zien dat ze ooit open zijn geweest. Vreemd genoeg staan er pal voor twee van deze ramen haarden; alleen het middelste raam is ‘vrij’. Wat zou daar ooit gebeurd zijn? Had men het te koud met al die ramen en werd er dus besloten om er haarden voor te zetten? Het blijft gissen…

Volgende week zijn we nog steeds aan het slopen; wie weet wat we dan weer tegenkomen!

Vind je het leuk om een e-mailbericht te krijgen wanneer er een nieuw blogbericht online komt? Stuur dan even een mailtje naar simone@lumenarchitectuur.nl en meld je aan!

Op zoek naar eerdere blogberichten? Kijk dan even op de blog-overzichtspagina.