5 mei 2015: Ramen, trappen en stucwerk

5 mei 2015: Ramen, trappen en stucwerk

Dinsdag 5 mei 2015

Na ruim twee weken vakantie was het best spannend de verbouwing in de Willemsparkbuurt weer te bezoeken. Maar hoera hoera, het ziet er top uit! De stukadoor is bezig geweest en daarmee zien alle wanden er weer vlak en wit uit. Ook is de laatste en meest belangrijke trap geplaatst: die van de beletage naar de 1e verdieping. Zijn plaats – pontificaal voor het raam – is onderwerp van discussie geweest tijdens het ontwerpproces. Maar nu de trap er staat is het naar mijn gevoel een goede beslissing: door zijn helling naar boven begeleidt de trap als het ware de blik richting de erker en benadrukt daarmee het zicht op het park. Een aardige bijkomstigheid is het daglicht dat van het raam op de traptreden valt en zo de route naar beneden ‘verlicht’.

Behalve de grote trap zijn ook de nieuwe ramen met het dubbel glas geplaatst. De detaillering is mooi gemaakt en komt overeen met hoe de ramen er voor de verbouwing uitzagen. Verder is er zorgvuldig omgegaan met de scheefstand van het huis: de nieuwe ramen hebben geen haakse hoeken maar volgen de scheefstand van het huis.

Ook op zolder zijn er weer nieuwe ontwikkelingen. Het timmerwerk rondom de CV is afgerond waarmee de nis voor de wastafel is ontstaan. Verder zijn ook hier de nieuwe balkondeuren geplaatst en is het fantastische uitzicht vanaf het gastentoilet op het park goed zichtbaar.

Vind je het leuk om een e-mailbericht te krijgen wanneer er een nieuw blogbericht online komt? Stuur dan even een mailtje naar simone@lumenarchitectuur.nl en meld je aan!

Op zoek naar andere blogberichten? Kijk dan even op de blog-overzichtspagina.