Karl-Höll-Strasse Lauterach

Karl-Höll-Strasse Lauterach

In het kader van een groter stedenbouwkundig project in de Oostenrijkse regio Vorarlberg is door Lumen een kantoorgebouw ontworpen, waarin ‘het nieuwe werken’ centraal staat. Dit is met name in het programma van het gebouw terug te vinden: er zijn o.a. multi-functionele vergaderruimtes, een kinderdagverblijf, een fitnessruimte en zelfs een meditatieruimte. Deze verschillende functies hebben elk een buitenruimte in de vorm van een boomgaard of een (dak)terras.

De entree naar het kantoorgebouw ligt aan een groot plein. Op het eerste oog lijkt het gebouw zeer zwaar. Zowel de vorm van het gebouw als de materialisering dragen hieraan bij. Enkele snedes in de gevel geven echter al een glimp van het contrasterende, lichte interieur. Bij binnenkomst openbaart de lichtheid van het interieur zich. Aan de gangen bevinden zich multi-functionele atria, die licht tot diep in het gebouw doorlaten. De constructie van het gebouw is gemaakt van een zware, dragende gevel en de verdiepingsvloeren en het dak worden gedragen door gelamineerde houten liggers. Er zijn geen dragende binnenwanden, dus de plattegrond is volkomen flexibel indeelbaar.

Locatie: Karl-Höll-Strasse, Lauterach, Oostenrijk
Realisatie: studieproject, 2010
Oppervlakte: 2500 m2
Docent: Laura Alvarez
Projectbrochure (pdf): Karl-Höll-Strasse