Samenvoeging twee appartementen Weesperzijdebuurt Amsterdam

Samenvoeging twee appartementen Weesperzijdebuurt Amsterdam

In de Weesperzijdebuurt is door Lumen gewerkt aan de samenvoeging van twee kleine appartementen tot één ruim appartement. Het appartement bevindt zich op de tweede en derde etage van een klassiek pand uit eind 19e eeuw. Het exterieur is gelijk gebleven, maar om aan de wens voor meer woon- en leefruimte tegemoet te komen is het interieur ingrijpend veranderd.

Bij aankomst vanuit het centrale trappenhuis op de 2e verdieping staat men op een overloop, met daaraan een toilet en een garderobe. De woonruimte die daarop volgt is gesplitst in twee zones: een voor wonen en een voor koken en eten. Door middel van grote, van vloer tot plafond reikende deuren kunnen de twee verschillende zones worden afgesloten. De derde verdieping fungeert als slaapverdieping, met twee slaapkamers, een badkamer, een apart toilet, een wasruimte en een badkamer. De overloop en het trappenhuis is zodanig ingericht dat op termijn een dakterras met vaste trap kan worden aangelegd.

Locatie: Weesperzijdebuurt, Amsterdam
Opdrachtgever: particulier
Realisatie: bestek, 2015
Constructeur: de Ingenieursgroep
Aannemer: Dyon Offeringa
Oppervlakte: 160 m2