team

Simone Bijlard-Konterman | architect & eigenaar

simone@lumenarchitectuur.nl
LinkedIn Simone

Ir. Simone Bijlard  is afgestudeerd als architect aan de Faculteit Bouwkunde, Technische Universiteit Delft.

Al vanaf jonge leeftijd is Simone geïnteresseerd in ontwerpen en architectuur. Toen zij nog een klein meisje was werd haar kamer door een architect herontworpen en verbouwd. Een steile trap, die tegelijkertijd dienst deed als boekenkast, leidde naar haar bed, dat zowel boven haar eigen kamer als boven die van haar broer zweefde. Haar nieuwe kamer liet haar de uitdagingen en de mogelijkheden van het vak van architect goed zien. Zij is dan ook direct na het gymnasium begonnen met Bouwkunde in Delft.

Gedurende haar studie heeft Simone in 2007 als voorzitter de internationale workshop INDESEM georganiseerd en heeft zij verschillende keren langdurig door Zuidoost en Oost Azië gereisd. Tijdens deze reizen ontdekte zij hoezeer gebouwen stille getuigen zijn van geschiedenis en hoe belangrijk het is te streven naar continuïteit in architectuur. Deze interesse resulteerde in haar afstudeerproject in Cambodja, waarvoor zij onderzoek heeft gedaan naar reeds gebouwde markthallen en een nieuwe markthal heeft ontworpen.

Om gehoor te geven aan haar liefde voor het ontwerpen en voor het ambacht van het maken is Simone in 2012 haar eigen architectenbureau gestart: Lumen.

 

Ruben Wennekers | architect en stedenbouwkundige

ruben@lumenarchitectuur.nl Ruben Wennekers
LinkedIn Ruben

Sinds 1 januari 2016 werkt Lumen in partnerschap samen met Architectenbureau Ruben Wennekers, een middelgroot bureau onder leiding van ir. Ruben Wennekers.

Ruben is voornamelijk actief in het ontwerpen van gebouwen in een landelijke omgeving. Hij heeft zich daarbij gespecialiseerd in het ontwerpen volgens het concept van ‘passief wonen’, waarmee een energiebesparing tot wel 80% ten opzichte van regulier gebouwde huizen kan worden behaald. Ruben is een organisatorisch sterke speler, die het bouwproces goed kent en zich goed in zowel opdrachtgever als uitvoerder kan verplaatsen.