Vakantiewoning Emst

Vakantiewoning Emst

In de Veluwse bossen bij Emst heeft Lumen een recreatiewoning uit de jaren ’60 ingrijpend verbouwd. De oude recreatiewoning lag op een prachtig bosachtig terrein met aan één kant vrij uitzicht over het open veld. Maar het was ook nogal krap en oogde wat versleten. Twee van de drie slaapkamers waren zo klein, dat er alleen een stapelbed in paste. De opdrachtgevers wensten een huisje waarin zij, samen met hun (volwassen) kinderen, comfortabel vakantie konden vieren. Het bestemmingsplan bleek gelukkig mogelijkheid te bieden: het huisje mocht worden uitgebreid tot maximaal 75 m2 (bebouwd oppervlak) én er mocht een verdieping worden gemaakt. Dat bood perspectief!

Het ontwerp
Het huisje bevindt zich in landelijk gebied en wordt omringd door boerderijen en stallen. De vorm en het materiaalgebruik hebben we gebaseerd op deze stallen. Het is eenvoudig en bescheiden en voegt zich naar het landschap. Toch is het niet onopvallend: de houten gebinten, op kleur gebeitst, steken helder af op het zwarte volume en geven het daarmee smoel. Diezelfde gebinten komen in het interieur terug en geven het kleur. Een grote vide benadrukt de ruimtelijkheid van het interieur en laat veel licht binnen. Drie ruime slaapkamers en twee badkamers geven voldoende faciliteiten voor de gasten die de opdrachtgevers hier graag ontvangen!

Locatie: Langeweg, Emst
Opdrachtgever: particulier
Realisatie: gereed (2016)
Constructeur: de Ingenieursgroep
Aannemer: Braakman & Pannekoek
Oppervlakte: 100 m2