Verbouwing appartement West-Indische Buurt

Verbouwing appartement West-Indische Buurt

In de West Indische buurt heeft Lumen aan de verbouwing van een karakteristiek appartement uit de jaren ’20 gewerkt. Het appartement ligt in een woonblok van de Amsterdamse architect J. Roodenburgh, dat gebouwd is in 1929.

Hoewel de bewoners de indeling van de verdieping in een voor- en achterkamer als prettig ervaren, was er de wens voor een ruimere keuken die in open verbinding met de eetkamer zou staan. Door middel van meerdere varianten is Lumen op zoek gegaan naar een indeling die aan deze wensen voldeed, zonder dat het originele karakter van het huis al te zeer aangetast zou worden.

De ingreep bestaat uit het gedeeltelijk doorbreken van de wand tussen eetkamer en keuken, waardoor een open relatie tussen keuken en eetkamer ontstaat. Hiermee neemt niet alleen de ruimtelijkheid van de kamer toe, maar verbetert ook de lichtinval. De overloop, die in de situatie voor de verbouwing onnodig groot was, is gedeeltelijk aan de keuken toegevoegd, waardoor er ruimte voor een kookeiland en een grote koelkast is ontstaan.

Locatie: West-Indische Buurt, Amsterdam
Opdrachtgever: particulier
Realisatie: gereed (2014)
Constructeur: de Ingenieursgroep
Aannemer: Multiservice
Oppervlakte: 70 m2