Verbouwing stadsvilla Willemsparkbuurt Amsterdam

Verbouwing stadsvilla Willemsparkbuurt Amsterdam

De centrale vraag bij de verbouwing van de woning aan het Vondelpark was: hoe kunnen we dit huis geschikt maken voor een gezin met jonge kinderen? Het huis zelf was bouwkundig gezien in redelijke staat, maar de verdeling in kleine ruimtes en de steile trappen vroegen om een nieuwe aanpak.

Om het huis veiliger en kindvriendelijker te maken zijn alle trappen vervangen. De nieuwe trappen zijn minder steil en hebben minder bochten, waardoor ze prettiger lopen. De vormgeving van de trappen is gebaseerd op de oorspronkelijk trappen. De klassieke spijlen en de zwarte sleutelgatleuning komen daar rechtstreeks uit voort. Voor de treden en stootborden is eikenhout gekozen, om zo de indruk te wekken dat de vloer in de trap doorloopt.

Naast het vervangen van de trappen is de indeling van het huis gewijzigd. De keuken en de woonkamer zijn van de 1e verdieping naar de beletage verhuisd. Ze zijn daarmee op een logischer plek in het huis terechtgekomen. Daarnaast komt hierdoor de statige beletage met zijn hoge plafonds en fraaie uitzicht over het park beter tot zijn recht. De vrijgekomen 1e verdieping kon door deze beslissing worden ingericht als slaapverdieping, met een werkkamer, twee slaapkamers en een kleine badkamer. Op de zolderverdieping is een dakkapel gemaakt die toegang geeft tot een nieuw dakterras, dat panoramisch uitzicht over het Vondelpark biedt.

Bent u benieuwd naar hoe de verbouwing van deze villa is verlopen? Kijk dan eens op de verbouwblog!

Locatie: Willemspark, Amsterdam
Opdrachtgever: particulier
Realisatie: gereed (2015)
Constructeur: de Ingenieursgroep
Aannemer: BV Intersell
Oppervlakte: 240 m2