Samenvoeging twee appartementen Hoofddorppleinbuurt Amsterdam

Samenvoeging twee appartementen Hoofddorppleinbuurt Amsterdam

In de Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam werkt Lumen momenteel aan de samenvoeging van twee begane grond appartementen tot één ruime woning. Hoewel het exterieur op een kleine uitbouw na gelijk zal blijven, zal het interieur ingrijpend veranderd worden.

De leef- en verblijfsfuncties zullen in de ‘rechter’ woning gepositioneerd worden, terwijl in de ‘linker’ woning de slaapvertrekken en een kantoor met eigen opgang zullen komen. Een inloopkast scheidt het kantoor, zowel in ruimtelijk als in akoestisch opzicht, van de woning. De winst ten opzichte van de oude situatie is aanzienlijk: niet alleen de woonkamer, maar ook de slaapkamers worden elk anderhalf keer zo groot. Daarnaast is er meer bergruimte, een ruimere keuken en een royalere badkamer.

Locatie: Hoofddorppleinbuurt, Amsterdam
Opdrachtgever: particulier
Realisatie: in uitvoering
Constructeur: de Ingenieursgroep
Aannemer: Vitruvius B.V.
Oppervlakte: 160 m2